Midwinterhoorntocht Zevenaar Midwinterhoorn
Zevenaar
Wandeling Bergherbos 10 december 2023
De Midwinterhoornclub Bergh organiseert op zondag 10 december 2023 een prachtige wandeling door het Bergherbos.

Hallo Wandelliefhebbers !

Op zondag 10 december 2023 organiseren vrijwilligers van de Midwinterhoorn groep Bergh een mooie wandeling in het Bergherbos. Startplaats is het parkeerterrein "Kusters land" aan de Beekseweg, de weg van Beek naar Zeddam. Verzamelen bij het infobord van het bos.

Men kan starten vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur. De lengte van de route is 5 km. Vertrek zal zijn in groepjes, elke 15 minuten. Daardoor kan iedereen genieten van de verhalen bij elke post onderweg. Bijvoorbeeld bij het gebouw van Vitens, vertelt de ecoloog van Vitens hoe en waarom hier water wordt gewonnen en hoe ze ook de natuur hier helpen.

Midwinterhoorntocht Zevenaar

Dan komen de wandelaars langs een kleine uitzichttoren, voor een mooie inkijk in dit prachtige bos. Verderop vertellen beheer vrijwilligers over "drinklepels" in het bos en wordt uitleg gegeven over de functie van de aanwezige corridor voor de reptielen (gladde slang, hazelworm en zandhagedis). Op diverse plekken staan midwinterhoorn-blazers, die hun melancholieke geluid laten klinken.

De route eindigt bij Hotel Montferland boven op de berg. Hier wordt uitleg gegeven over de bouw van de midwinterhoorn. Ook kan de wandelaar genieten van warme chocolade en/of glühwein, wel op eigen kosten natuurlijk. De wandeling loopt vanaf hier terug naar het parkeerterrein "Kusters Land".

Op diverse plaatsen laten midwinterhoorn blazers hun sonore geluid regelmatig horen.

Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage mag altijd natuurlijk. We denken een mooie wandeling te hebben uitgezet, waarbij zowel informatie wordt verstrekt over dit prachtige gebied onder het geluid van de midwinterhoorn. Wij wensen allen veel plezier daarbij !

Midwinterhoorn Groep Bergh.